bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Planning en woningen van Vijverhof

19 september 2022

In dit bericht lees je over de actuele status en planning van Vijverhof.

Omgevingsvergunning onherroepelijk
Mooi nieuws: de omgevingsvergunning voor de transformatie van het hoofdgebouw van Vijverhof is onherroepelijk! Dat betekent dat er geen bezwaren zijn ingediend en dus dat we volgens planning door kunnen met de ontwikkeling van de 72 appartementen op deze mooie locatie.

Over de huurappartementen: transformatie in volle gang
De transformatie van het hoofdgebouw – waar 38 sociale en 34 middeldure huurappartementen in komen – is in volle gang. Zoals je hieronder kunt zien, wordt momenteel het sloop- en stripwerk uitgevoerd. We transformeren het gebouw zoveel mogelijk circulair, wat betekent dat we materialen zoveel mogelijk hergebruiken om grondstofverbruik te beperken. Later dit jaar begint de (op)bouw van de appartementen, die zullen worden verhuurd door Oosterpoort en Newomij. Zodra deze partijen een landingspagina online hebben staan met meer informatie over de appartementen, laten we dit weten via de nieuwsbrief en deze website.

Voor de 72 appartementen is de planning dat deze vanaf het derde kwartaal van 2023 worden opgeleverd voor verhuur.


Afbeelding: sloop- en stripwerkzaamheden hoofdgebouw


Afbeelding: impressie van het getransformeerde hoofdgebouw zoals het er na realisatie uit komt te zien.

Over de koopwoningen: gevarieerd aanbod
Zoals je op de schetsverkaveling op deze pagina ziet, komt er een gevarieerd woningaanbod: van starterswoningen en seniorenwoningen tot rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen. Zo wordt er voor iedere woonwens een passende woning geboden. De komende periode kunnen we meer informatie delen over de woningen, zoals de oppervlaktes en de eerste woningschetsen. De verwachte prijsbandbreedtes zullen begin volgend jaar bekend worden.

De planning is dat de 48 koopwoningen vanaf het tweede kwartaal van 2023 in verkoop gaan.

Meer informatie en schetsverkaveling