bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

(Op)bouw hoofdgebouw en actuele status

15 november 2022

Mooi nieuws: de transformatie van het hoofdgebouw verloopt voorspoedig! In dit artikel lees je meer over de huurappartementen en koopwoningen van Vijverhof.

(Op)bouw hoofdgebouw begonnen
Bij het hoofgebouw – waarin 38 sociale en 34 middeldure huurappartementen komen – is het sloop- en stripwerk afgerond en is de (op)bouw begonnen. Inmiddels is er een start gemaakt met het storten van cement. Hierboven zie je hier beelden van. De (op)bouw zal zoveel mogelijk circulair gebeuren, waarbij bestaande materialen van het gebouw waar mogelijk worden hergebruikt. Zo wordt onnodig grondstofverbruik voorkomen.

Voor de 72 huurappartementen is de planning dat deze vanaf het derde kwartaal van 2023 worden opgeleverd voor verhuur. Begin 2023 verschijnt er meer informatie over de appartementen en de verhuurprocedure.

Bestemmingsplanprocedure koopwoningen
Parallel aan de (op)bouw van het hoofdgebouw zijn we bezig met de bestemmingsplanprocedure voor de 48 koopwoningen. Het streven is om het ontwerpbestemmingsplan deze maand ter inzage te leggen. Tijdens de terinzagelegging van 6 weken is het mogelijk om op het plan te reageren. Daarna zal het worden behandeld en vastgesteld door de raad.

Zoals de schetsverkaveling op deze pagina laat zien, komt er een gevarieerd woningaanbod: van starters- en seniorenwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Zo komen er op deze prachtige groene locatie voor iedere woonwens passende woningen. In het eerste kwartaal van 2023 delen we meer informatie over de woningen, zoals schetsimpressies, kenmerken en prijsindicaties van de verschillende woningtypes. De planning is dat de verkoop in het tweede kwartaal van 2023 start.