bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Laatste ontwikkelingen De Vijverhof

30 november 2021

De ontwikkeling van de Vijverhof in Berg en Dal begint steeds concretere vormen aan te nemen

Op korte termijn wil KlokGroep starten met de voorbereidingen van de transformatie (ombouwen) van het voormalige hoofdgebouw van de Vijverhof naar appartementen. In dit artikel vertellen we je hier meer over. Ook zie je hieronder een afbeelding van het toekomstige terrein, zodat je weet om welke locaties het gaat.

Voorbereidende werkzaamheden
In het voormalige hoofdgebouw is KlokGroep voornemens om 72 sociale en middeldure appartementen te realiseren. Het ombouwen (transformeren) van het voormalige hoofdgebouw naar appartementen staat als eerste op de planning. In een later stadium volgt de bouw van nieuwbouwwoningen en -appartementen op de locatie van de bungalows. Om het voormalige hoofdgebouw te transformeren naar appartementen wordt vanaf maart 2022 gestart met de eerste voorbereidende werkzaamheden. Zo wordt het hoofdgebouw afgezet met bouwhekken, de bouwkeet van het bouwteam ingericht en wordt er begonnen met het saneren van asbest. Vervolgens wordt er gestart met sloopwerkzaamheden aan het voormalige hoofdgebouw.

Om te kunnen starten met de werkzaamheden, is KlokGroep afhankelijk van het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Dit kan gevolgen hebben voor de planning.

Sluiting hoofdgebouw
Om veilig te kunnen starten met de voorbereidende werkzaamheden, is het noodzakelijk dat alle organisaties die een werkruimte huren in het voormalige hoofdgebouw, vóór 1 maart 2022 ook daadwerkelijk het gebouw verlaten. Alle huurders zijn inmiddels per brief door ZZG zorggroep, de verhurende partij, op de hoogte gebracht. De Voko (de buurtwinkel op het terrein) wordt, na sluiting van het hoofdgebouw, voorlopig opnieuw gehuisvest op het terrein in een tijdelijke voorziening. Dit betekent dat de winkel openblijft en bewoners van de Vijverhof er nog steeds terecht kunnen om elkaar te ontmoeten en voor een dagelijkse boodschap.

Communicatie tijdens de werkzaamheden
Omdat er nu daadwerkelijk wordt gestart met voorbereidende werkzaamheden, wordt ook de BouwApp actief. Dit is een applicatie die bewoners en omwonenden kunnen downloaden op hun telefoon en waarmee KlokGroep snel en adequaat, door middel van korte berichten, kan communiceren over verwachte werkzaamheden en planning. In de app is het ook mogelijk om vragen te stellen die men heeft ten aanzien van bouwwerkzaamheden.

De BouwApp wordt regelmatig bijgewerkt door het bouwteam, zodra er wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf dat moment is dan ook het bouwteam op de locatie aanwezig voor vragen over de werkzaamheden.

De BouwApp is te downloaden via de Appstore (iOS/Apple) en Google Play Store (Android). Via ‘Ontdek’ is de ontwikkeling eenvoudig te vinden door te zoeken op ‘Vijverhof Berg en Dal’. Door het project vervolgens te openen, is het mogelijk om aan te vinken dat dat je het project wilt volgen. Als je daarna bij je persoonlijke instellingen de push-notificatie inschakelt, dan ontvang je automatisch een melding op je telefoon dat er nieuwe informatie is geplaatst.

Dit kun je verwachten
In het eerste kwartaal van 2022 geven we weer een update via deze website en de nieuwsbrief waarin de laatste stand van zaken wordt toegelicht t.a.v. de planning en bouwwerkzaamheden. Daarnaast streven we er ook naar om in de loop van 2022 op een vaste locatie op het terrein meer te kunnen laten zien van het huidige ontwerp van de appartementen en nieuwbouwwoningen. Dit is uiteraard allemaal afhankelijk van de Covid-19 maatregelen die dan gelden. Ook via deze nieuwsbrief houden we je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. Heb je in de tussentijd vragen over de Vijverhof, dan kun je deze stellen via de contactpagina.