bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Hier staat Vijverhof nu

26 april 2022

In dit artikel geven we je een update over Vijverhof in Berg en Dal.

Momenteel zijn we bezig met de afronding van het stedenbouwkundig plan en het landschappelijk ontwerp is inmiddels definitief. Zoals aangegeven, zal de groene omgeving worden doorgetrokken in de wijk. Denk aan groengebieden - zogenoemde ‘groene vingers’ - die vanuit de bosrand door de wijk lopen en waar bewoners straks heerlijk tot rust kunnen komen. Daarnaast versterkt het groen de biodiversiteit, beperkt het hittestress tijdens zomerdagen en zorgt het voor opvang van overtollig regenwater bij hevige regenval.

Over de huurappartementen
De transformatie van het voormalige hoofdgebouw is in volle gang. In het voorjaar begint het sloop- en stripwerk, waarna later dit jaar de bouw van de circa 72 nieuwe huurappartementen kan starten. Als alles volgens planning verloopt, dan worden de appartementen vanaf het vierde kwartaal van 2023 opgeleverd. De komende periode zullen we meer informatie delen over de appartementen.

Over de koopwoningen
De verwachting is dat de verkoop van de grondgebonden koopwoningen in het eerste kwartaal van 2023 van start gaat. De komende maanden kunnen we vertellen over de koopwoningen van Vijverhof.

Dit kun je verwachten
We verwachten omstreeks juni de eerste impressie(s) van het landschappelijk ontwerp van Vijverhof te kunnen delen, zodat je een beeld krijgt van het mooie ontwerp van de wijk.