bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Dit kun je de komende periode verwachten

3 februari 2022

De ontwikkeling van De Vijverhof in Berg en Dal begint steeds concretere vormen aan te nemen.

In dit artikel lees je meer over de transformatie van het voormalige hoofdgebouw naar circa 72 huurappartementen. Ook vertellen we je meer over de planning van de circa 43 grondgebonden koopwoningen en circa 10 koopappartementen.

Appartementen
Om het voormalige hoofdgebouw te transformeren naar appartementen zijn we deze week gestart met het inrichten van de bouwplaats en het plaatsen van de tijdelijke winkel voor de VOKO (de buurtwinkel) en een kantoor voor ForteWelzijn (instelling voor lokaal welzijnswerk). Vanaf half maart starten we in het hoofdgebouw met asbestsanering en later in het voorjaar starten we met het sloopwerk en het strippen van het hoofdgebouw. Na de zomer, zodra het sloop- en stripwerk gereed is, zal er gestart worden met de (op)bouw van de nieuwe appartementen. De huidige verwachting is dat de appartementen in het vierde kwartaal van 2023 worden opgeleverd.

Nieuwbouw
Naast bovenstaande transformatie werken wij ook aan de ontwikkeling van grondgebonden koopwoningen en -appartementen. Op basis van de opgehaalde informatie uit het DromenLab is het stedenbouwkundige plan opgesteld en starten we in het tweede kwartaal van dit jaar met de bestemmingsplanprocedure. Als alles volgens planning loopt, start de verkoop begin 2023.

Planning voor de komende periode
De Vijverhof ligt in een groene en bosrijke omgeving waar het prachtig wonen is. Dit groene karakter behouden we en nemen we mee in het landschappelijk ontwerp van de wijk. In het tweede kwartaal van dit jaar verwachten we het landschappelijk ontwerp met je te kunnen delen, waarin we ook de feedback en ideeën vanuit het DromenLab hebben meegenomen.


Groene en gunstige ligging De Vijverhof, dicht bij Nijmegen-Oost en Nijmegen-Centrum

In het tweede kwartaal van dit jaar delen we via deze website en de nieuwsbrief ook een update over de actuele planning en de bouwwerkzaamheden. Daarnaast kunnen we in de loop van dit jaar een eerste beeld geven van het fraaie ontwerp van de appartementen en nieuwbouwwoningen.

Communicatie tijdens werkzaamheden
Voor de bewoners van het terrein houden we vanaf donderdag 3 februari elke donderdag tussen 14.00 - 15.00 uur een informeel inloopspreekuur over de sloop- en bouwactiviteiten. Dit zal tot half maart in het oude restaurant in het hoofdgebouw plaatsvinden en daarna in het tijdelijke kantoor naast de VOKO. Daarnaast maken we gebruik van de BouwApp. Via deze app kunnen we de bewoners van het terrein via korte berichten op de hoogte houden van de werkzaamheden en planning. De BouwApp is te downloaden via de Appstore (iOS/Apple) en Google Play Store (Android). Via ‘Ontdek’ is de ontwikkeling te vinden door te zoeken op ‘Vijverhof Berg en Dal’.