bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

De Vijverhof onderdeel van het poëziepad in Berg en Dal

15 april 2021

In het kader van ontmoeten en bewegen voor iedereen, zijn er in de kern van Berg en Dal in het verleden bankjes geplaatst die samen een wandelroute vormen.

Twee van de bankjes staan op de hoek van de Julianalaan/Oranjelaan. De aanwonenden daar hebben om de bakjes heen een bloementuin ingericht en een bijenhotel geplaatst. De hoek is een echte ontmoetingsplaats geworden voor de buurt die ook nog bijdraagt aan de bijen en vlinderstand. Daarom hebben een aantal aanwonenden en de organisatie Forte Welzijn de bankjesroute uitgebreid. Aan omwonenden is vervolgens gevraagd of ze samen een klein perkje bij het bankje willen onderhouden waar bloemen of vlinderstruiken in komen. Daarnaast zijn er bij 8 van de bankjes een bord geplaatst met daarop een gedicht. De gedichten zijn gekozen uit inzendingen n.a.v. een poëziewedstrijd onder inwoners van Berg en Dal.

De wijk Vijverhof is al een prachtige parkachtige omgeving, er staan al wat bankjes en de behoefte aan ontmoeten en de positieve uitwerking ervan is overduidelijk. Daarom is ook hier bij een bankje een bloemenperkje en een bord met poëzie gerealiseerd. Hierdoor wordt de verbinding van de wijk De Vijverhof met de kern van Berg en Dal vergroot. Mensen kunnen vanaf de wijk de bankjesroute wandelen door de kern, elkaar en andere inwoners van de kern ontmoeten en nieuwe contacten leggen.

Vanaf 25 april is het poëzie pad geopend.

Om welke bankjes gaat het?
Bank 1: Aan het eind van het Klappeijenpad tegenover de ingang Waldboeren
Bank 2: Bovenaan de Holleweg bij uitzicht Persingen
Bank 3: Prins Bernardlaan bij speeltuintje
Bank 4: Bij de eerste flat op de Vijverhof bij de Kwakkenberglaan
Bank 5: Oranjelaan hoek Julianalaan
Bank 6: Heilig Hartkerk bij het H.H. beeld
Bank 7: Kerstendal bij de jeu-de-boulesbaan
Bank 8: Watertorenweg bij het plantsoen
Bank 9: Clarenbeekseweg bij oorlogsmonument

Open en download hier de plattegrond of klik op de button onderaan de pagina. Op de plattegrond staan de bankjes aangegeven. Wilt u deze plattegrond uitprinten? Kijk dan voor u afdrukt of uw printinstellingen staan op pagina's afdrukken 'passend aan pagina' of 'te grote pagina's verkleinen'.

Plattegrond downloaden