bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

De droom van Dick van den Heuvel - een bevlogen omwonende

8 juli 2021

De Vijverhof; een wijk met natuur en cultuur. Waar men zorg heeft voor elkaar en de omgeving.

"Ik loop door een nieuwe wijk, die ik langzaam (en duurzaam) gebouwd heb zien worden, aan de rand van ‘ons Berg en Dal’ met als grote buur Nijmegen.

Mooi om te zien hoe ze de natuur, als buurman bos het terrein op hebben laten lopen. Daar waar het dierenweitje zich vloeiend vermengd met het bos.

Als een natuurlijke eenheid. Daar vlakbij houden buurtbewoners samen met de bewoners van de panden van de ZZG groep moestuinen bij. Zo het eten uit de tuin op tafel, lekkerder kan bijna niet.

Als ik verderop loop zie ik bijzondere bomen in bloei staan. Ik ken ze niet maar de bordjes erbij geven heldere uitleg. Bij een boom staat een bankje daar ga ik even zitten om van het uitzicht te genieten . Wat is het toch dat het zo prettig is om hier te zijn vraag ik me af. Je kunt zien dat hier met aandacht en zorg is gebouwd, dat het ruim en natuurlijk voelt. Maar ik merk ook dat het een wijk is met mogelijkheden. Dat zie ik verderop waar mensen op een gezellig terras wat zitten te eten en te drinken. Op tafel ligt de nieuwsbrief van de wijk, ik lees dat het buurtcomité ( ondersteund door Forte Welzijn) een nieuw jaarplan heeft opgesteld. Ik zie dat er weer een Vijverhof festival gepland staat met veel optredens , muziek en zang. Maar ook een lezing over het nabijgelegen Dominicanenklooster, een gezondheidsmarkt en tal van andere leuke initiatieven. Hier word ik blij van.

Na heerlijke koffie, taart en een praatje wandel ik tevreden verder, langs de kletterende fontein, waar sinds kort een markant beeld geplaatst is, van iemand uit de buurt heb ik horen zeggen. Bij een volgend bankje zie ik op een cortenstaalplaat weer een prachtig gedicht staan. Ik lees het en bekijk opeens de omgeving met andere ogen. Zo heb ik nog niet eerder gekeken.

Deze wijk zit vol verrassingen hoor ik mezelf zeggen als ik weer terug loop naar de Oranjelaan en wat een aanwinst zo’n wijk als buur te hebben!"

 

De droom van Dick van den Heuvel - een bevlogen omwonende.