bus auto fiets
Menu

Groen en natuurlijk wonen

In Vijverhof heb je vanuit je woning een schitterend uitzicht op het groengebied vol kleurrijke bloemen en gevarieerde bomen. De natuurlijke uitstraling van het omringende bos sijpelt tussen de woningen door. Het landschap loopt door tot aan de gevels. Op platte daken en bergingen komen groendaken om hittestress tegen te gaan en als natuurlijke voedselbron voor dieren. Nestelgelegenheden en inheemse plantensoorten zorgen ervoor dat vogels en vlinders zich hier thuis voelen. Heerlijk wonen voor mens én dier!

Geniet van het bos

Wandelpaden verbinden Vijverhof met het prachtige bosgebied. Aan de noordkant van de wijk komen 4 entrees voor wandelaars. Vanwege het natuurlijke hoogteverschil zijn er 3 entrees met een trap. Daarnaast zijn er 2 entrees voor wandelaars aan de oostkant. Zo loop je vanuit je voordeur zo de schitterende natuur in.

Vogelvlucht Vv 01 Small

Gevarieerde beplanting

Bij het landschappelijk ontwerp van Vijverhof heeft de natuurlijke bosrand als inspiratie gediend voor de beplanting. Met gevarieerde bomen, heesters, kruiden en ruig gras in de wadi’s die prachtig door de wijk meanderen. De beplanting is gebiedseigen. Dit heeft als voordeel dat het goed groeit, maar ook een grote bijdrage levert aan biodiversiteit. Om de belevingswaarde te verhogen, is gekozen voor bijzondere beplanting met mooie kleuren en met gespreide bloeiperioden. Centraal in de wijk zijn zelfs bomen met eetbare vruchten en noten uitgekozen, zodat bewoners hier letterlijk zelf de vruchten van kunnen plukken!

MG 6104
Istock 511241593
Vijverhof 2356
Schets

VIJVERHOF:

Natuurinclusief en klimaatbestendig

Natuurinclusiviteit en biodiversiteit zijn belangrijke uitgangspunten bij Vijverhof. Dit zorgt voor een groene wijk waar natuur tot bloei komt, biodiversiteit gedijt en jij als bewoner volop geniet van het groen. De natuurinclusieve elementen leveren meer op dan alleen een mooie groene uitstraling. Zo zorgt het voor verkoeling tijdens de zomerhitte, voorkomt het wateroverlast en biedt het voedsel en nestelgelegenheid voor dieren. Kortom: een fijne leefomgeving voor mens, dier en natuur! Een greep uit de natuurinclusieve toepassingen bij Vijverhof:

  • Groendaken. De platte daken worden voorzien van een groendak. Dit zorgt voor een gelijkmatige afvoer van regenwater, verkoeling bij hoge temperaturen, biodiversiteit – als natuurlijke voedselbron voor dieren – én een mooie groene uitstraling;
  • Wadi’s. Er komen meerdere wadi’s die door de wijk meanderen en regenwater op duurzame wijze opnemen in de grond. De wadi’s 

helpen zo tegen wateroverlast en droogte én verhogen de biodiversiteit als natuurlijke voedselbron voor dieren: een win-win situatie;

  • Nestelgelegenheid. komen er nestelgelegenheden in de woninggevels om vogels en vleermuizen een onderkomen te bieden;
  • Natuurlijke waterafvoer. Waterafvoer is – aanvullend op de wadi’s – op natuurlijke wijze in de wijk opgenomen. Denk aan hemelwater dat van de daken door gootjes bovengronds richting de wadi’s stroomt. Naast efficiënte waterafvoer zorgt dit voor een leuke speelgelegenheid voor kinderen!;
  • Grastegels. De parkeervakken krijgen waterdoorlatende grastegels. Zo kan regenwater in de grond wegzakken. Ook blijft het grondwater op peil, wat belangrijk is voor het leven van dieren en de groei van planten en bomen. Tot slot dragen de het natuurlijk ook bij aan de groene uitstraling van de wijk!

Bekijk het 

prachtige woningaanbod

Update

Alle woningen zijn verkocht!

Alle woningen zijn verkocht!

De 48 woningen van Vijverhof zijn inmiddels verkocht. Inmiddels zijn er 48 gelukkige kopers die binnenkort in Vijverhof mogen gaan wonen!

Nieuws