bus auto fiets
Menu

De huurappartementen

In de Zuidvleugel van het hoofdgebouw komen 40 tweekamer-appartementen. De verhuur van deze appartementen is gestart. Op www.huren-in-vijverhof.nl vind je alle informatie en kun jij je inschrijven.

De 32 sociale huurappartementen in de Noordvleugel van het hoofdgebouw gaan naar verwachting rond april 2023 in verhuur via Oosterpoort. Deze appartementen zullen worden aangeboden op Entree (www.entree.nu). Via deze website en de nieuwsbrief delen we meer informatie over deze sociale huurappartementen.

Planning

 • Februari 2023: start verhuur eerste appartementen

  Februari 2023: start verhuur eerste appartementen

 • April 2023: start verhuur overige appartementen

  April 2023: start verhuur overige appartementen

 • Q3 2023: transformatie gereed, oplevering appartementen

  Q3 2023: transformatie gereed, oplevering appartementen

De koopwoningen

Naast de huurappartementen worden er 48 grondgebonden koopwoningen gerealiseerd. Op de afbeelding hieronder kun je zien welke woningtypes er komen. Als alles volgens planning loopt, dan start de verkoop in de zomer van 2023! Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ontvang je het nieuws direct per mail. 

Planning

 • Q4 2022: start bestemmingsplanprocedure

  Q4 2022: start bestemmingsplanprocedure

 • Zomer 2023: start verkoop

  Zomer 2023: start verkoop

Bekijk hieronder het gevarieerde woningaanbod (klik voor grotere versie)

Vijverhof: groen, open en gevarieerd

Het stedenbouwkundig plan
In het goedgekeurde stedenbouwkundige plan van Vijverhof staan alle elementen die ruimte vragen: van de woningen, groengebieden, paden en wegen tot parkeerplaatsen. Het plan laat dus goed zien wat er gebouwd gaat worden en hoe de wijk er straks zal uitzien. We lichten enkele belangrijke punten uit het plan toe:

 • Groen en open. We transformeren de locatie van voormalig zorgterrein naar een aantrekkelijke en groene woonbuurt in Berg en Dal. Vijverhof krijgt een open en uitnodigend karakter, met voorzieningen voor de bewoners en de omliggende wijk. ‘Wonen in het groen’ staat centraal bij Vijverhof, met veel groen in de wijk en zichtlijnen naar de bosrijke omgeving;
 • Participatie. Tijdens het participatieproces is input opgehaald van belanghebbenden (zoals de dorpsraad van Berg en Dal, woonwerkgemeenschap Babylon, omwonenden, woningzoekenden en woningcorporatie Oosterpoort). Veel opgehaalde reacties zijn meegenomen in het stedenbouwkundig plan. Andere input wordt meegenomen bij de verdere uitwerking van Vijverhof. Zo voegen we zoveel mogelijk waarde toe aan deze unieke omgeving;
 • Gevarieerd woningaanbod. Er komen 48 grondgebonden koopwoningen in diverse prijsklassen. Zo bieden we een breed aanbod voor verschillende woningzoekenden: van starters en senioren tot doorstromers. In het te transformeren hoofdgebouw worden in totaal 72 huurappartementen gerealiseerd.

Bekijk de tijdlijn van het gehele project

Klik hier
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe