bus auto fiets
Menu

De huurappartementen

Het hoofdgebouw zal worden getransformeerd naar 72 huurappartementen, in zowel het sociale als middeldure huursegment. Na de zomer zal er gestart worden met de (op)bouw van de nieuwe appartementen. De verwachting is dat de appartementen vanaf het derde kwartaal van 2023 worden opgeleverd. Woningcorporatie Oosterpoort neemt 32 sociale huurappartementen af voor verhuur en vastgoedonderneming Newomij zal 34 middeldure en 6 sociale huurappartementen afnemen voor verhuur. Zodra deze partijen een landingspagina online hebben staan met meer informatie over de appartementen, laten we dit weten via deze website en via de nieuwsbrief.

Planning

 • Q1 / Q2 2022: sloop en sanering hoofdgebouw

  Q1 / Q2 2022: sloop en sanering hoofdgebouw

 • Q3 2022: start transformatie van hoofdgebouw

  Q3 2022: start transformatie van hoofdgebouw

 • Q3 2023: transformatie gereed, start verhuur

  Q3 2023: transformatie gereed, start verhuur

De koopwoningen

Naast de huurappartementen werken wij aan de ontwikkeling van 48 grondgebonden koopwoningen. Op basis van de opgehaalde informatie uit het DromenLab is het stedenbouwkundige plan opgesteld en wordt na de zomer de bestemmingsplanprocedure gestart. Als alles volgens planning loopt, dan start de verkoop in het tweede kwartaal van 2023. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief, ontvang je het nieuws direct per mail. 

Planning

 • Q3 2022: start bestemmingsplanprocedure

  Q3 2022: start bestemmingsplanprocedure

 • Q2 2023: start verkoopfase

  Q2 2023: start verkoopfase

Bekijk hieronder het gevarieerde woningaanbod (klik voor grotere versie)

Vijverhof: groen, open en gevarieerd

Het stedenbouwkundig plan
In het goedgekeurde stedenbouwkundige plan van Vijverhof staan alle elementen die ruimte vragen: van de woningen, groengebieden, paden en wegen tot parkeerplaatsen. Het plan laat dus goed zien wat er gebouwd gaat worden en hoe de wijk er straks zal uitzien. We lichten enkele belangrijke punten uit het plan toe:

 • Groen en open. We transformeren de locatie van voormalig zorgterrein naar een aantrekkelijke en groene woonbuurt in Berg en Dal. Vijverhof krijgt een open en uitnodigend karakter, met voorzieningen voor de bewoners en de omliggende wijk. ‘Wonen in het groen’ staat centraal bij Vijverhof, met veel groen in de wijk en zichtlijnen naar de bosrijke omgeving;
 • Participatie. Tijdens het participatieproces is input opgehaald van belanghebbenden (zoals de dorpsraad van Berg en Dal, woonwerkgemeenschap Babylon, omwonenden, woningzoekenden en woningcorporatie Oosterpoort). Veel opgehaalde reacties zijn meegenomen in het stedenbouwkundig plan. Andere input wordt meegenomen bij de verdere uitwerking van Vijverhof. Zo voegen we zoveel mogelijk waarde toe aan deze unieke omgeving;
 • Gevarieerd woningaanbod. Er komen 48 grondgebonden koopwoningen in diverse prijsklassen. Zo bieden we een breed aanbod voor verschillende woningzoekenden: van starters en senioren tot doorstromers. In het te transformeren hoofdgebouw worden in totaal 72 huurappartementen gerealiseerd. Er komen 38 sociale huurappartementen, waarvan Oosterpoort er 32 zal afnemen voor verhuur. Woonwerkgemeenschap Babylon gaat een aantal van deze appartementen huren. Daarnaast komen er 34 middeldure huurappartementen.

Bekijk de tijdlijn van het gehele project

Klik hier
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe