bus auto fiets
Menu

De Vijverhof Berg en Dal

Schrijf je in voor

de nieuwsbrief

De Vijverhof in

Berg en Dal

In 2017 is er in samenwerking met de gemeentes Nijmegen en Berg en Dal, woningcorporatie Oosterpoort, ZZG Zorggroep en Vermeer Vastgoed een masterplan geschreven met uitgangspunten voor de ontwikkeling van het hele terrein van De Vijverhof. Op basis van het masterplan is er in september 2019 tijdens een brainstormsessies met diverse partijen gewerkt aan een verdere invulling van de eerste contouren van de stedenbouwkundige schets. 

De basis van de ‘drie groene vingers’ die vanuit het bos worden doorgetrokken over het terrein vormde de basis voor de online inspiratiesessies van afgelopen december ’20. Daar zijn de eerste schetsen getoond en is aan 65 deelnemers gevraagd naar kansen en bedreigingen voor de ontwikkeling. 

 

 

Om te laten zien hoe de opgehaalde informatie uit de inspiratiesessies werd verwerkt in de aangescherpte stedenbouwkundige schets, organiseerde KlokGroep in samenwerking met De Plekkenmakers een on- en offline DromenLab. Van maandag 31 mei t/m zaterdag 5 juni 2021 kon iedereen in deze periode zijn of haar dromen delen (uiteraard volgens de juiste Covid-19 voorzorgsmaatregelen).

Uiteindelijk hebben 260 mensen hun mening gegeven, de resultaten zijn hier te vinden. Op basis van de positieve uitkomsten gaat KlokGroep verder op basis van het huidige ontwerp en is de planning om de bestemmingsplanprocedure op te starten in het vierde kwartaal van 2021. Klik hier om de rest van de planning te bekijken.

Meld je nu aan en blijf op de hoogte

Voornaam
Achternaam
Straat
Nr.
Postcode
Plaats
E-mail
Aanvinken wat van toepassing is

Bedankt

Je inschrijving is succesvol verstuurd
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe